Inkörsportar till konst

Inkörsportar till konst

“Konst” är ett begrepp som vissa tycker verkar läskigt och svårtillgängligt. Det är “galleri”, “olja”, “stilleben” och “proveniens”. Fast precis som med allt annat är det bara att börja, erkänna att man är nybörjare och försöka lära sig mer. För just din upplevelse av konst är faktiskt helt rätt, oavsett vad den är. Det du gillar behöver inte vara detsamma som konstkritikerna, och din smak behöver inte heller vara densamma över tid.  

Köp posters

Det billigaste sättet att få upp konst på dina väggar är att köpa posters. På za Buyersclub.se hittar du ett brett urval. När du har fått hem dina val ramar du in dem och provar olika hängningar hemma, för att se hur de förändrar känslan i rummet. 

Ett tips från coachen är att hänga dina tavlor ganska långt ner, med en del av tavlan under ögonhöjd. Det kommer ge dig en mer fysisk känsla av dina tavlor, och hjälpa dem att göra större intryck. Plus att det hjälper rummet att bli mer harmoniskt. För högt hängda tavlor får oss att känna oss små. 

Besök gallerier

Om du vill lära dig mer om konst är det bästa sättet att faktiskt titta på konst. Och det allra bästa stället för det är på gallerier. Eftersom olika gallerier har olika inriktning är det smart att besöka flera olika. 

Om du tycker att det känns läskigt att gå på galleri är vårt tips att du berättar för galleristen att du inte kan så mycket om konst, och be honom eller henne att berätta om verken de ställer ut. De allra flesta gallerister hjälper gärna till, och är det något de kan så är det att berätta om den pågående utställningen och konst i allmänhet.