Handen på hjärtat, hur ser barnrummet ut i hemmet? Är det inrett med samma känsla som exempelvis det egna sovrummet eller vardagsrummet? Ofta tänker man på mycket förvaring, kanske en säng med sänghimmel och liknande. Men hur ser det ut på väggarna? Blev det ingenting eller några enkla posters som fick fästas direkt på väggen med häftstift? 

Det går att sätta upp vacker konst också i barnens rum. Konsten behöver inte vara den allra djupaste och mest invecklade, men det kan vara vackra former och färger eller fina avbildningar på landskap och djur. När barnet är riktigt litet finns det stora möjligheter för de vuxna i hemmet att sätta en egen prägel på barnrummet. När de blir lite äldre kan man tillsammans resonera och leta fin konst att sätta upp.

Ett tips är att inte sätta upp den allra dyraste konsten eftersom det finns risk för att leksaker kommer flygande eller det börjar klia i små barnfingrar och idéen att hjälpa till och måla lite på konsten dyker upp. Genom att sätta upp fina bilder visar man samtidigt barnet att man har förtroende för dom och de får möjlighet och visa att de klarar av och ha lite finare saker. Det hjälper barnet att växa samtidigt som man får en naturlig ingång att prata om konst. Vem vet, kanske barnet fastnar väldigt för en viss konstnär tidsepok inom konsten. Då blir det ännu roligare när det är dags att uppdatera tavlorna på väggen.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *