Kläder som konst

Kläder som konst

Att skapa konst handlar inte bara om att måla tavlor eller göra krukor. Utan konst är mycket mer än så! Har du någonsin tänkt på att i princip alla människor skapar konst varje dag? Och då menar vi inte i skapande som att själv ta fram och faktiskt skapa något nytt. Utan att skapa konst kan vara något så litet som att sätta ihop en snygg outfit inför dagens agenda.

Alla olika stilar kan vara en konst

Detta är det kanske inte så många som tänker på, men mode och design – vilket är en stor del av konstvärlden – handlar ju till stor del om att klä på sig och kombinera olika plagg. Det spelar ingen roll om du använder North Sails kläder, du har second hand-kläder eller om du köpt några riktiga exklusiva, high-fashion plagg. Att sätta ihop en outfit och matcha olika stilar, färger, mönster och material är en konstform i sig.

Oavsett om du får i dessa tankar när du klär dig på morgonen, eller om du är helt ointresserad av dina klädval, är det ett faktum att kläder är konst. Det häftiga här är att du kan få en tröja, ett par byxor eller ett par skor att både kännas och se som nya ut beroende på vad du matchar det med. Så testa olika saker, lek runt med de plagg du har och var kreativ – att använda kläder som en konstform är något som alla kan göra!