Så fixar du ett hemmaspa

Kläder som konst

Du behöver inte packa en väska och åka någonstans för att få lugn och ro. Utan med rätt verktyg, redskap, tankar och idéer kan du på bara ett kick få till lugn och ro hemma! Skulle du vilja så går det till och med att fixa ett hemmaspa för den som uppskattar att besöka just span och den avslappnande atmosfär som infinner sig där. Såhär går du tillväga för att fixa ett hemmaspa:

Fixa rummet

Det första du behöver göra är fixa i ordning ett rum. Du kan ha som inspiration att rummet hemma ska se ut som det gör på ett spa hotell. Detta då sådana rumt ofta ger en känsla av lugn och ro. För att uppnå detta bör du städa undan allt pryttel och alla störningsmoment, släck eller dimma lamporna, tända värme- och doftljus och sätta på typisk spa musik.

Slappna av

När rummet är klart kan du sätta dig i en skön ställning följt av att du blundar och fokuserar på din andning, antingen på egen hand eller till musiken. Om du spelar upp musik på din telefon, sätt telefonen på “stör ej” så att du inte får någon notis, sms eller samtal under tiden.

Om du vill kan du testa att meditera eller göra en kroppsscanning för att koppla av. Varför inte ta ett bad i badkaret, använda trevliga hudvårdsprodukter eller boka hem en massör? Det är bara du som bestämmer hur just ditt hemmaspa ska se ut och vad det innebär!