Oavsett vilken bransch man befinner sig i är det viktigt att man använder sig av sociala medier för att nå ut till fans, följare, klienter, kunder, samarbetspartners, sponsorer, och så vidare. Som konstnär kommer man heller inte undan (tyvärr!) Det kan kännas lite överväldigande och lite jobbigt att man ska behöva lägga ner tid på sociala plattformar Instagram, Facebook och Pinterest, men det är dessa tider vi lever i. Om du är konstnär och vill sälja konst då gör du dig själv en stor tjänst om du kan etablera en positiv attityd gentemot sociala medier.

Steg 1: Välj en social plattform att fokusera på. Det ska vara en plattform du faktiskt gillar – eller kan lära dig att tycka om – och där du kan dela med dig av dina verk, dina processer, dina tankar, med mera. Instagram är en oerhört bra plattform för visuella konstnärer eftersom du kan dela med dig av foton, videor och text på flera olika sätt och även streama live och kommunicera både offentligt via kommentarer och privat i meddelanden. Facebook har också sina fördelar. Men välj en plattform till en början för annars kommer det att bli överväldigande ganska snabbt.

Steg 2: Välj två eller tre dagar i veckan då du lägger ut inlägg på plattformen. Låt alla veta att din konst är till salu, utan att få det att låta som reklam. Du kan t.ex. skriva “mina affischer är till salu, kontakta mig för ler information”. Dina inlägg får gärna vara genomtänkta, med bra tillhörande text av personlig karaktär och passande hashtags.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *