Hur går man till väga om man är konstnär och vill komma ut med sina verk, ha utställningar och hänga sin konst offentligt? En sak man kan göra är att sätta ihop en liten presentation; antingen i en vanlig konstportfolio med foton eller göra en digital presentation. Sedan visar man presentationen för lokala gallerister, caféer och restaurangägare som är intresserade av att ha vacker konst på sina väggar.

Låt oss säga att du bor i Bålsta och målar ljuva akvareller med naturmotiv, då kan du göra ett bildspel och tänka på vad det finns för restaurang i Bålsta där dina verk skulle passa in. Be om att få prata med ägaren och erbjud dem möjligheten att ha din konst på sina väggar i ett par veckor eller en månad. Man kan också föreslå en liten vernissage där man bjuder besökarna på bål och chips. Det är gratis marknadsföring för restaurangen och ett bra tillfälle för dig som konstnär att visa dina verk för allmänheten.

Välj själv om du vill lägga in lite fotarbete och ha personliga samtal med ägarna, eller skicka e-mail om du känner att det är en bättre idé. Det som är så härligt med personliga möten är att man får en kontakt och det är alltid att föredra när man nätverkar. Men å andra sidan är många café- & restaurangägare väldigt upptagna, så om det är ett stort ställe kan det vara bättre att man först skickar ett e-mail och sedan bokar ett personligt möte om det finns intresse.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *