Tips för att fokusera på konsten

Tips för att fokusera på konsten

Sitter du hemma och skapar konst och upplever att det finns många olika distraktioner? Det är inte så konstigt, för att hålla på med konst i hemmet kan faktiskt vara rätt svårt. Faktum är att det kan finnas distraktioner överallt, det alltså även i en konststudio. Vissa dagar går det bara inte att fokusera, och det är okej. Hur tråkigt det än må vara så kan det bara vara så ibland. Om du däremot känner att du verkligen vill kunna fokusera på konsten men att det pågår för mycket runt omkring finns det vissa saker du kan göra för att underlätta för dig själv.

Gör allt småfix först

Visst kan det kännas som att hjärnan har tusen grejer att hålla reda på, och att det finns tusen saker du vill fixa och dona med? Om majoriteten av dessa saker bara tar ett par minuter att göra är det lika bra att du fixar dem direkt, så att du slipper tänka på dem när du ska sätta dig med din konst. 

Glömde du kanske att skydda din grill med ett grillöverdrag efter middagen? Eller ligger det lite disk i köket som du vill få undan? Gör det då direkt när du kommer på det så slipper det störa dig sen.

Berätta för andra

Har du en dag där du märker att du behöver lugn och ro för att kunna koncentrera dig kan du förmedla det till dem som är runt om dig. Tala om för din familj eller dina vänner att du behöver bli ostörd och att du hör av dig till dem senare, eller att du helt enkelt behöver en lugn stund för dig själv. Om du gör detta minskar du risken för att bli störd eller distraherad vilket kommer göra stor skillnad!